EYLÜL ÜNALDI

Klinik Psikolog
Çocuk ve Ergen Psikoloğu
Oyun Terapisti

Lisans: Ufuk Üniversitesi Psikoloji
Yüksek Lisans: Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji
Uzmanlık Alanı: Bilişsel Davranışçı Terapi, Deneyimsel Oyun Terapisi
Çalıştığı Grup: Çocuk ve Gençler

Eylül Ünaldı, Lisans Eğitimini Ankara Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Klinik Psikoloji alanında tamamlamış, ardından Marmara Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon Eğitimini almıştır. Lisans eğitiminin sonunda Ankara Gazi Hastanesi Yetişkin Psikiyatri Bölümü’nde staj yapmış aynı zamanda da AMATEM’de alkol ve madde bağımlıları ile bireysel ve grup terapi süreçlerine katılmıştır.

Ayrıca SHÇEK Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu’nda çocuk ve ergenler ile bireysel görüşme ve grup çalışmalarında yer almıştır.

Lisans eğitiminin ardından Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde yürüttüğü staj dönemi boyunca çocuk ve ergenlerle bireysel terapilere ve psikolojik değerlendirme testlerine katılmış, yüksek lisans eğitimi sırasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yetişkinlerle bireysel ve grup terapilerine katılarak stajını tamamlamıştır. Staj dönemi ve sonrasında çeşitli test eğitimlerinin yanında (Moxo Dikkat Testi, Nöropiskolojik Testler, Çocuk Değerlendirme Testleri, Louissa Duss Psikanalitik Öyküleme Testi, Özgül Öğrenme Güçlüğü Testi), Prof, Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi’ni, Dr. Başak Demiriz’den Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini almıştır.

Psikoloji İstanbul’un düzenlediği Deneyimsel Oyun Terapisi eğitiminin birinci düzeyini alarak uygulama hakkı kazanmıştır. Lisans eğitiminden sonra çeşitli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuk ve ergenlerle bireysel ve grup terapilerini yürütmüş, aynı zamanda aileler için çeşitli seminerler düzenlemiştir.

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSMEK’te kurum psikoloğu olarak yetişkinlerle çalışmış ve sonrasında bir özel okulda çocuklara ve ailelerine psikolojik danışmanlık yapmış, çeşitli bireysel ve gruba yönelik önleyici rehberlik çalışmaları yürüterek, ailelere ve öğretmenlere yönelik seminerler vermiştir. Bunların yanında çeşitli merkezlerde çocuk ve ergen danışanları takip etmiştir.

Çalışma alanları;

bireysel psikoterapi, kaygı bozuklukları (yaygın aksiyete bozukluğu,sınav kaygısı, sosyal kaygı,ayrılma kaygısı,fobiler,panik atak,seçici konuşmazlık ), depresyon, obsesif kompulsif bozukluk (takıntılar), çocukluk dönemi problemleri (bağlanma, çiş-kaka kaçırma, kardeş ilişkileri ve kardeş kıskançlığı, yas süreci, korkular..vb), davranış ve uyum sorunları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocukluk döneminde aile içi ilişkiler, okul sorunları, ergenlik dönemi sorunları ve aile ilişkileri, özgül öğrenme güçlüğü, travma ve travma sonrası stres bozukluğudur.